Cari Blog Ini

nuffnang

25 Ogo 2016

19 Produk Nurraysa

Alhamdulillah,sedar tak sedar dah ada 19 jenis produk nuraaisya, dari cosmetik dan penjagaan keberdihan diri. bolehbdikatakan anda tak perlu banyak fikirlah. cukup hanya set putih pink untuk anda di rumah.


















Collagen Nurraysa

FORMULA ANTI PENUAAN DAN AWET MUDA
=====================================
TUA SEBELUM MASA NYA , MUNGKIN INI AYAT PALING NGERI UNTUK ANDA YG MASIH BERGETAH TERANG..TANG..TANG.. 
.
SEKIRANYA ANDA MASIH MENGAMALKAN PEMAKANAN YG TIDAK SEIMBANG MUNGKIN INI LAH PERKARA YG AKAN BERLAKU PADA ANDA...
.
BERTINDAK SEKARANG..... JAGA PEMAKANAN ANDA...
.
EHH...SI MIRA NI NAMPAK MCM DH BERUMUR 40 TAHUN TAPI UMUR BARU JER 30..... <- huh.... ayat mcm ni mmg mengusik kalbu...
.
.
MEMPERKENALKAN NURRAYSA COLLAGEN POWDER
=============================================
.
APA YG MAMPU DI RAWAT OLEH NURRAYSA COLAGEN POWDER
.
.
Menganjalkan kulit
Menjadikan kulit seluruh badan lebih cerah, gebu dan awet muda
Formula Anti penuaan dan awet muda
Mengurangkan kedutan dan garis halus
Membuang toksik dalam badan
Mengatasi masalah jerawat, jeragat dan pigmentasi
Mencuci dan membina usus
Mengatasi masalah sakit lutut
Menguatkan akar rambut
Menjaga kesihatan kuku yang sihat
Merawat penyakit kulit
Memperbanyakkan susu badan
Memberi tenaga kepada ibu mengandung
Menambah IQ bayi di dalam kandungan
Sesuai untuk remaja yang sudah baligh, lelaki dan perempuan,
ibu mengandung 6 bulan ke atas, ibu menyusukan anak dan golongan veteran.
.
.
HANYA DENGAN SATU PRODUK SAHAJA ANDA MAMPU MENGATASI MASAALAH SEMUA INI BESERTA DGN PEMAKANAN YG SEIMBANG DAN PENGAMBILAN NURRAYSA COLAGEN POWDER YG ISTIQAMAH


HARGA RM150 SEKOTAK (20 sachet)

UNTUK MEMPEROLEHI KESAN IMPAK MAKSIMA YG TERBAIK, KAMI CADANGKAN MAKAN SEHINGGA 60 HARI BERSAMAAN DGN 60 sachet.

3 KOTAK RM450

TAPI SEMPENA AIDILFITRI KAMI DAN DI BULAN RAMADHAN NI KAMI JUGA INGIN BERINFAQ...
                           
                              Testimoni   collagen Nurraysa



sebarang pertanyaan boleh hubungi mila 
01123118546

22 Ogo 2016

Nurraysa soap

Nurraysa Collagen Soap
=====================

Setiap orang mesti mengunakan sabunkan? sabun Nurraysa best sangat. jimat dan berkesan. sebelum mila bagi testimoni, mila cite dulu ye, bahan apa yang terdapat dalam sabun Nurraysa.

Fungsi
* Merawat jerawat
* Merawat jeragat
* Merawat kulit berminyak
* Memudarkan parut
* Mengecilkan liang pori pada wajah
* Mencerahkan kulit wajah
* Membuang sel-sel kulit mati
* Melembapkan kulit muka
* Memperbaiki struktur kulit muka dari dalaman
* Mengurangkan whitehead & blackhead
* Merawat eczema, gatal , kurap dan panau
* Menghilang bau badan
* Sesuai untuk lelaki ,wanita dan kanak-kanak


Kandungan
Glyserin, minyak zaiton extra virgin, herba, susu kambing, collagen

Cara Penggunaan
Cuci muka 3kali sehari , sapukan buih-buih sabun di wajah, biarkan 1-2 minit, bilas sehingga bersih.

Testimoni.

Alhamdulillah syukur sangat apabila jerawat yang memenuhi wajah agak berkurangan apabila menggunakan sabun Nurraysa.

kesian sangat baby ni, mukanya penuh dengan ezema. Syukur pada Allah dah bersih hanya dengan mengukan sabun Nurraysa yang dirumus dengan bahan bahan yang berkualiti dan terbaik.



lipstik nurraysa

Merah semulajadi.
=================

Bibir yang warnanya merah secara semulajadi sangat disukai ramai. Nampak natural sahaja. Tak menyerlah sangat tak pucat. Jika lansung tak berdandan nanti kelihatan seperti orang yang sedang sakit. so cukuplah secalit lipstik Nurraysa untuk anda kelihatan menawan.

lipstik Nurraysa mengandungi

✨ mengandungi vitamin E serta bahan treatment yg berkualiti
✨Tidak menghitamkan bibir
✨ Tanpa plumbum
✨Mesra solat
✨Melembabkan bibir terutamanya untuk bibir kering dan mengelupas
✨ Sesuai digunakan oleh semua golongan masyarakat


**INFO TAMBAHAN**
❗Plumbum ialah bahan yg boleh menyebabkan bibir kita menjadi hitam apabila dipakai lama kerana ia terdiri drpd toksik logam yang boleh menyebabkan penyakit kronik seperti kanser..
❗Lipstik ini tidak kalis air, kerana ia mesra solat. Sekiranya "waterproof", maka ia tidak boleh dibawa solat kerana air wuduk tidak meresap pada kulit.

Harga Jualan - RM30

๐Ÿ’ธ Promosi 20% - RM24
Tidak termasuk pos.
Bahan2 lipstik:
1. Collagen
2. Vitamin E
3. Pearls
4. Olive fruit oil
5. Sunflower seed oil
6. Virgin coconut oil


boleh hubungi kami untuk matlumat lanjut dan stok
01123118546 miela

Jom Pikat Encik Suami.

sesi Memikat
============
Kita bukan nak mengida dan memikat lelaki kat luar sana tu, kita nak pikat en Suami. moga sayang kita ketat ketat. Rindukita setiap hari. tak salahkan jom cuba #pencucifaminiwashNurraysa. Banyak khasiatnya.mila bagitau satu persatu ye.

๐ŸŒทKelebihan StemCell Feminin Wash Nurraysa๐ŸŒท๐ŸŒท
๐Ÿ’–Merawat Keputihan
๐Ÿ’–Menghilangkan Bau Hanyir
๐Ÿ’–Mengurangkan Jangkitan Kuman
๐Ÿ’–Haruman yg wangi
๐Ÿ’–Menyegarkan Miss V
๐Ÿ’–Menjimatkan(cecair pekat)
๐Ÿ’–merapatkn bahagian intim
๐Ÿ’– menghilangakan kegatalan
๐Ÿ’–75 ml

 [ RAHSIA TAMBAT HATI SUAMI ANDA ]

====================

'STEMCELL  HYGINE FEMININE WASH NURRAYSA'

*menyegarkan harian anda
*mencegah &merawat keputihan
*merapatkan hubungan suami isteri
*diperbuat dari herba² terpilih
*menghindari dari jangkitan kuman
*mempunyai bauan sangat wangi
*sangat² jimat kerana isiannya jenis cecair pekat
*75ml.

'Bile dah rapat, hati suami tertambat, kasih terikat'

Harga asal rm30
Harga promosi rm25
Pos rm6 sm rm10 ss
Sale!..
Pencuci rahsia wanita

RM25.00

PENCUCI MISS V WANITA
Nurraysa Beauty – 75ml

=============================================
Sekali pakai terus rasa kesan kesegarannya… Cuba la hari ini tanpa was-was
=============================================

Diformulasi secara eksklusif daripada bahan herba terpilih yg terbaik untuk wanita. Bahan daripada herba adalah asas utama bagi penyediaan feminine wash Nurraysa Beauty.

Bahan2 :-
Aqua
Collagen
Manjakani
Glycerin
Citric acid
Allantoin
Cengkih
Stemcell Apple
Castor oil
Menthol
Betel leaf extract
Fragrance

#########
FUNGSI :-
#########

– Kesegaran sepanjang hari
– Jaga kebersihan miss V dengan herba tradisional
– Menambah dan menjaga keyakinan wanita
– Meningkatkan daya cengkaman pada miss v
– Jaga miss v agar sentiasa ketat
– Mengurangkan masalah keputihan
– Mengatasi masalah gatal-gatal


KESEGARAN SEPANJANG HARI. ..TIADA LAGI MASALAH DALAMAN. AWAS BAGI YG DH BERKAHWIN…ENCIK SUAMI PASTI TERTANYA TANYAYG DH MEMPUNYAI ANAK RAMAI KINI KEMBALI SEPERTI MULA MULA BERKAHWIN. ..WOW…HIHI.

#################
CARA PENGGUNAAN :-
#################

Pastikan basuh terlebih dahulu miss V sebelum menggunakan STEMCELL FEMININE WASH 4 in 1. Letakkan beberapa titik pencuci bersama air dan sapukan pada miss V. Dan cuci hingga bersih. Penggunaan 2 atau 3 seminggu..

Elakkan basuh miss v menggunakan sabun biasa dan bercampur dengan Stemcell. Anda akan merasa perubahan miss v semakin ketat dan sentiasa bersih seawal 24 jam selepas penggunaa.

##########
AMARAN :-
##########

JAUH KAN DARIPADA KANAK KANAK DAN SIMPAN DITEMPAT YANG SELAMAT.

DAPATKAN HARI INI HANYA PROMOSI...
RM25.00
NOT 150902765K

BELI SEKARANG KLIK SINI :-
๐Ÿ“FEMININE WASH๐Ÿ“

Bahan2 :

1- Aqua
2- Collagen
3- Manjakani
4- Glycerin
5- Citric acid
6- Allantoin
7- Cengkih
8- Stemcell Apple
9- Castor oil
10- Menthol
11- Betel leaf extract
12- Fragrance


๐Ÿ’กKlu buat kajian daun sireh Dan manjakani mmg mujarab membunuh bakteria, klu kemaluan wanita dlm keadaan sihat, Napa pulak Nak bunuh kuman tiap2 hari?

๐Ÿ’กTeorinya: Nak pkai hari2 bole, xsalah...tapi recommended guna begini:

NORMAL

Kita punya area tu sensitive, utk seimbang kan area tu, kuman jahat Dan kuman baik perlu balance

Jika Tiada masalah, penggunaan 2@3 kali minggu.

๐Ÿ’Wanita mengandung

 tiada masalah jikabermasalahyn yg betul. Utk wanita
 mengandung boleh guna  Dan tidak Akan menyusahkan bersalin sbb kandungan manjakani xtinggi sgt Dan manjakani hanya effect pd otot2 luaran dinding, bukan tulang Dan keseluruhan fungsi rahim. Jadi selamat utk Ibu mengandung. Insyaallah

๐Ÿ™‡LELAKI?

Manjakani Dan menthol xbagus utk lelaki. So feminin wash ni xdigalakkan utk lelaki sbb FW Ada manjakani.. Tapi kandungan manjakani xtinggi. Utk detail fungsi merapat Dan utk lelaki tu ....Akan double confirm kan

๐Ÿ’KEPUTIHAN

Klu Kita xada masalah keputihan Yg teruk, Kita Xbole guna FW setiap hari sbb klu guna tiap hari, Kita dah bunuh kuman jahat dgn bnyaknya Dan ini Akan menyebabkan area tu xbalance. So kesan lain maybe Bole kegatalan sbb jadi xstabil

๐Ÿ’Sekiranya keputihan Terlalu banyak, mmg kena jumpa doktor sbb nanti doktor Akan bagi satu Ubat lain utk masukkan ke dalam utk bunuh kuman dr dalam. Keputihan Yg serius berpunca dr dalam, bukan bahagian dinding luar kemaluan

๐Ÿ’Klu sesiapa Ada masalah keputihan, Bole pkai 3@4 Kali seminggu. Sbb Kita pun xnak area tu Terlalu Kering Dan Terlalu lembap

๐Ÿ’Klu pegi jumpa doktor pun doktor xbagi guna hari2 sbb nanti Akan jadi kekeringan kat situ. Bila Terlalu kering Tu la menyebabkan kegatalan

๐Ÿ’Feminin wash ni Kita guna utk jaga kebersihan luar dinding luar kemaluan wanita. Akan tetapi Kita tetap kena jaga area ni daripada Terlalu Kering, Terlalu basah Dan juga kena pasti kan kuman jahat Dan kuman baik balance Ada kat situ


๐Ÿ’ƒPERIOD

๐Ÿ’Utk org Yg period Bole pakai hari2 masa cuci darah period tu


๐Ÿ’Klu pakai hari2 masa period, pakai amount Yg sikit jer. Xperlu banyak. Masa period, kuman jahat banyak, so kena cuci hari2 lepas cuci darah period

๐Ÿ’Org Yg bermasalah kritikal seperti keputihan, Dan period shj digalakkan pakai kerap utk pekbunuhan kuman

๐Ÿ’TEORInya begitu.
 Nak pkai hari2 bole, xsalah...tapi recommended guna cara seperti di atas ๐Ÿ‘†

Syarat menjadi ahli Nurraysa

Alhamdulillah dah setahun mila bersama produk Nurraysa. seronok sangat kerana setiap hari ade je yang bertanya tentang produk Nurraysa. sedangkan 4 tahun leoas ramai yang tak tahubadanya produk mesra solat ni.

oklah , kat sini mila nak offer siapa yang nak berkongsi rezeki dengan mila. jom kita buat sama sama. jangan risau mila bantu anda untuk daoatkan matlumat  gambar .dan info tentang produk nurraysa. kita buat secara berjemaah.


Ni syarat menyertai nurraysa

Syarat menyertai nurraysa

๐ŸŒŸ Syarat AGENT/STOKIS menyertai jemaah Nurraysa Beauty ๐ŸŒŸ

๐Ÿ’ฐ Modal agent adalah RM400, modal stokis RM3000
๐Ÿ’ฐ Boleh memilih & campur kesemua produk di bawah rangkaian Nurraysa Beauty mengikut perkiraan harga agent/stokis.
๐Ÿ’ฐ Mestilah seorang yang komited , bersungguh sungguh, jujur , amanah dan ingin meningkatkan ekonomi hidup.
๐Ÿ’ฐ Menjual produkmengikut harga/promosi yang telah ditetapkan oleh HQ. Jika berlaku ketidak jujuran / penindasan kepada jemaah lain iaitu menjual lagi murah drpd harga di tetapkan, akan di terminate.
๐Ÿ’ฐ Di larang mencuri pelanggan / agent / droship jemaah lain.
๐Ÿ’ฐ Setiap kali restok mestilah minimum RM3000 / RM400 sekurang kurangnya sebulan sekali. Jika sebulan tidak restok, akan di terminate.
๐Ÿ’ฐ Mestilah restock dengan stokis masing2 dan tidak boleh restock dengan stokis/monster lain sesuka hati. Jika ingin menukar stokis/monster , hendaklah beritahu dan berbincang dengan stokis / monster masing2.
๐Ÿ’ฐ Pembayaran penuh tempahan hendaklah dibuat sebelum barang dihantar.
๐Ÿ’ฐ Jika nak upgrade stokis, sale mestilah laju dan mempunyai ramai dropship.
๐Ÿ’ฐ Syarat agent utk upgrade ke stokis, hendaklah menggantikan sorang agent pada stokis masing2.

Jika anda didapati melanggar peraturan di atas, HQ boleh membuang anda dari menjadi agent / stokis nurraysa beauty.

*** Setelah anda bersetuju menyertai jemaah Nurraysa Beauty, anda akan tertakluk di bawah syarat2 di atas, dan akan di guide oleh saya di dalam group whatspp dan akan di masukkan ke dalam group telegram bersama Pengasas Nurraysa Beauty ***

ok yang nak tambah rezeki dan berkongsi rezeki dengan mila, boleh hubungi mila..๐Ÿ˜‰

                    01123118546/0123719546 asmila

17 Ogo 2016

Paraben???... apa tu

Paraben???
APA TU???

mila nak cita sikit tentang pataben. milapun sebelum ni tak tahu apa tu Paraben. nadib baiklah ada kawan kawan bisnes shere tantang oaraben ni. jadi mila rasa mika harus shere krpada kawan kawan semua. ini maklumat penting untuk kita tahu untuk kulit kita sentiasa sihat dan segar.

๐Ÿ”ฌPARABEN๐Ÿ”ฌ.
------------
Parabens adalah bahan kimia yang digunakan sebagai pengawet. Ia digunakan untuk melawan bakteria dan kulat. Hampir semua parabens yang digunakan sebagai bahan pengawet adakah buatan manusia dan bukan dari sumber semulajadi. PARABENS boleh diserap melalui sistem kulit, darah dan penghadaman.Paraben boleh ditemui sebagai methylparaben, ethylparaben,propylparaben, butyparaben,isopropylparaben,yang terdapat dalam alat solek/ kosmetik.

Kebanyakkan produk mengandungi paraben bagi menjamin ketahanan jangka masa panjang sesuatu produk.

Tapi memberi kesan berbahaya untuk jangka masa panjang jugak bagi kita..

ORGANIC BODY WASH keluaran nurraysa adalah bebas dari Paraben!. Beli dan guna tanpa ragu!

untuk dapatkan harga promosi??
Whatsapp
Sila baca dibawah๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡ bahaya paraben.

❎❎BAHAYA PARABEN❎❎

1)Paraben ni menyerupai  hormone dan ia boleh menggangu fungsi sistem endocrine . Ia boleh menyebabkan kerosakan kepada sistem badan seperti tiroid, ovari, hypothalamus dan juga sistem peranakkan lelaki

2) Penghasilan estrogen yang tidak normal akan meransang kanser payudara. Penyerapan paraben boleh mengalakkan penghasilan estrogen yang tidak normal. Ini boleh dijadikan alasan yang cukup besar untuk anda menjauhi produk yang mengandungi paraben

3)Paraben boleh memasuki salur darah walaupun hanya sapuan diatas kulit. Paraben  yang diambil melaui kulit atau sapuan adalah lebih pekat berbanding melalui minuman iaitu sebanyak 10 kali ganda.

 4)Sekiranya  mempunyai kulit yang sensitive, paraben akan menyebabkan reaksi allergi dan ruam kulit. Kebanyakkan produk penjagaan kulit mendakwa ia adalah selamat untuk kulit sensitive walaupun mengandungi paraben. Penggunaan paraben dalam kuantiti yang amat rendah, dalam jangka masa panjang boleh menyebabkan masaalah kulit yang serius

copypaste
# beraniberniaga
#nurrayysa..
#01123118546๐Ÿ˜‰

hidrokuinon ..... perosak kulit kita

HIDROKUINON --- PEROSAK KULIT!

1. Krimnya berbau tajam dan teksturnya sedikit melekit apabila disapu pada kulit.

2. Tuangkan sedikit toner yang puan sedang gunakan itu pada kapas muka. Biarkan seketika terdedah dengan cahaya matahari.

Toner akan bertukar kepada coklat kehitam-hitaman. Itu salah satu tanda produk tersebut mengandungi bahan HIDROKUINON.

Apa itu HIDROKUINON? Ia sejenis bahan kimia yang membunuh sel dalam kulit yang menghasilkan pelindung semulajadi daripada panahan cahaya matahari

Apabila sel ini dimatikan, kulit muka akan kelihatan lebih cerah dan putih dalam tempoh singkat! Cerah dan putih itu tidak asli.

3. Semak penutup toner atau krim malam puan. Jika terdapat kerak coklat atau hitam, maka hampir pasti produk puan mengandungi HIDROKUINON.

4. Apabila disapu krimnya (terutamanya krim malam), kulit muka terasa panas dan gatal.

5. Awal-awal penggunaan kulit muka akan terasa sedikit pedih dan kemerahan apabila terkena matahari.

6. Kulit menjadi putih kepucatan, macam mayat.

7. Kulit menjadi licin berkilat! Ia adalah hasil daripada matinya protein dalam kulit yang berfungsi sebagai perlindungan.

Tidak logik pun kulit seseorang wanita itu tiba-tiba jadi licin dalam masa yang terlalu singkat.

KESAN BAHAYA HIDROKUINON?

1. Kulit muka menjadi nipis kemerahan, rasa pedih dan terbakar apabila terkena cahaya matahari.

2. Penggunaan berterusan menyebabkan warna kulit tidak sekata dan risiko tinggi untuk menjadi tompok-tompok hitam. Buat rawatan laser pun belum tentu boleh hilang. Jangan sampai tahap macam ini ya! Lebih baik stop dari awal.

3. Pengumpulan hidrokuinon dalam badan boleh menyebabkan rasa mual, muntah, sakit kepala, sukar bernafas dan mungkin koma.

4. Kulit muka yang putih itu lama-kelamaan akan berubah menjadi gelap dan seakan sunburn, wajah juga kelihatan lebih tua dari usia.

Ngerikan?!

#copypaste
#beraniberniaga
#Nurraysa#01123118546

Merkuri dan cosmetik

Apa itu Merkuri?
===============

Merkuri? pasti para wanita sudah tidak asing lagi mendengar nama ini. Tentu saja, mercury ini selalu di sebut sebutkan oleh media bahwa kosmetik yang berbahaya dan di larang adalah kosmetik yang mengandung bahan merkuri di dalamnya. Tapi masih banyak produk produk yang bandel tetap memakai merkuri di dalamnya apalagi produk pemutih wajah.

Nah sebenarnya apa ye itu merkuri?
dan apa ye bahayanya?
sebagai penutup akhir tulisan ini juga akan di berikan tips tips memilih kosmetik pemutih yang baik.

1. apa itu merkuri itu?

merkuri adalah cairan logam perak atau disebut air raksa (Hydrargyrum ). Logam ini adalah logam yang ada secara alami,satu-satunya logam pada suhu kamar (25°C) berwujud cair. Di dalam tabel periodik merkuri (Hg) dengan nomor atom 80 dan nomor massa 200.59. Merkuri merupakan unsur transisi dalam susunan tabel periodik unsur, di mana merkuri ada pada golongan II B dan periode 6. Logam murninya keperakan,cairan, tak berbau, dan mengkilap. Bila dipanaskan pada suhu 3570C akan menguap. Merkuri banyak ditemukan di alam dan tersebar dalam batu-batuan, biji tambang, tanah, air dan udara sebagai senyawa anorganik dan organik.

2. apa sih bahayanya ?

Cara kerja merkuri mempengaruhi enzim trikinase dalam menghambat tirosin sehingga pembentukan melanin tidak terjadi sehingga kulit mencerah atau lebih putih. Tujuan penggunaannya merkuri ini adalah agar dapat menghilangkan atau mengurangi hiperpigmentasi pada kulit, tetapi kita harus tau nih, jika terus menerus justru akan menimbulkan pigmentasi dengan efek permanen. .

Trus bahayanya? Nah, Pemakaian merkuri secara terus menerus itu memang awalnya menjadikan kulit mulus, namun kemudian merkuri itu mengendap di bawah kulit. Setelah bertahun-tahun baru kulit kita bakalan rusak, akan biru kehitaman bahkan dapat memicu timbulnya kanker. bahaya banget kan ? dan juga dapat memperlambat pertumbuhan janin, mengakibatkan keguguran (Kematian janin dan Mandul), Flek hitam pada kulit akan memucat (seakan pudar) dan bila pemakaian dihentikan, flek itu dapat / akan timbul lagi & bertambah parah (melebar).

satu lagi nih, di antara berbagai macam logam berat yang ada, merkuri dan turunannya disebut sebagai bahan pencemar paling berbahaya. Semua senyawa Hg bersifat toksik untuk makhluk hidup bila memajan makhluk hidup dalam jumlah yang cukup dan dalam waktu yang lama. Senyawa Hg akan tersimpan dan terakumulasi secara permanen di dalam tubuh, yaitu terjadi inhibisi enzym dan kerusakan sel sehingga kerusakan tubuh dapat terjadi secara permanen (WHO, 1976)

serem banget loh pemakaian produk pemutih yang tidak jelas mereknya apalagi yang berharga sangatlah murah. itu patut di curigai bisa bisa didalamnya mengandung merkuri dan mengandung bahan bahan yang tidak aman /steril. ujung ujungnya bukan wajah menjadi cantik malah wajah menjadi rusak.

tips memilih kosmetik buat para wanita agar tidak terjebak dengan kosmetik yang berbahaya.

produk yang berbahaya memiliki ciri ciri :

1. Tidak menampilkan nomor registrasi izin BPOM atau lembaga kesehatan. Biasanya produk yang mengandung bahan berbahaya, tidak memiliki izin BPOM atau lembaga kesehatan lainnya yang menyebutkan bahwa produk tersebut aman untuk digunakan. Saat membelinya, perhatikan dengan seksama perihal izin yang satu ini. Anda juga bisa mengecek kebenarannya di situs resmi BPOM. Jangan sampai Anda menyesal karena sikap yang kurang teliti.

2. Warna krim dengan wajah yang mengilap bukanlah pilihan yang tepat. Biasanya krim pemutih berbahaya terlihat lebih mengilap, seperti warna kuning dan putih mengilap seperti mutiara.

3. Bukan hanya dari warnanya saja, krim pemutih berbahaya biasanya dicampur dengan bedak sehingga memiliki tekstur yang lengket. Bukan hanya itu, krim juga diketahui memiliki tekstur yang kasar dan menggumpal saat digunakan.

4. Hindari krim dengan aroma yang menyengat, pasalnya produsen seringkali menyamarkan aroma logam dengan parfum yang berbau tajam.

5. Krim yang tidak sehat juga memberi indikasi rasa panas pada kulit saat digunakan. Sebagai tips, sebaiknya Anda mencoba krim tersebut di belakang leher, jika tidak terasa panas, gatal, atau perih, ada kemungkinan bahwa kosmetik yang Anda pilih termasuk aman digunakan.

6. Tidak terasa perih di kulit. Krim pemutih yang aman tidak akan memberi efek yang membuat kulit Anda perih, menyebabkan kemerahan pada kulit, dan juga gatal.

7. Krim pemutih yang ideal akan mengubah warna kulit Anda menjadi putih alami secara perlahan. Anda harus berhati-hati jika kulit Anda berwarna putih pucat setelah pemakaian.

#copypaste dari groupberaniberniaga
#Nurraysa
#01123118546

marketing secara Free

Marketing secara FREE

Dalam beratus-ratus teknik marketing yang saya belajar, teknik marketing dan permulaan yang paling mudah digunakan untuk memperkenalkan produk kita ialah  menggunakan sistem agen dan dropship.

Dropship dan agen berfungsi menyebarkan produk kita kepada berpuluh ribu orang. Contohnya sebegini, seorang dropship ada 1000 orang rakan di facebook. Kalau kita ada 20 orang dropship, kita telah berjaya menyebarkan produk kita kepaa 20 000 orang.

Sekali lagi, marketing adalah bagi orang nampak. Bila agen kita mempromosikan produk kita di wall mereka, mestilah rakan di facebook mereka juga nampak.

Ni contoh marketing yang tidak memerlukan kita keluarkan duit/belanja yang banyak. Dropship dibayar berdasarkan komisen setiap produk yang berjaya terjual.

TAPI, dah ambil dropship janganlah anda lepas tangan. Guide mereka terlebih dulu. Dah lama sikit, perhatikan wall mereka..

Berikan ganjaran kepada dropship sebagai penghargaan kepada mereka.

Jangan juga hanya dropship sahaja yang buat marketing. Anda juga haruslah brandingkan diri dan produk anda, supaya prospek mudah tertarik dengan produk anda.

Selamat maju jaya semua.
We are marketing genius !!

#nurraysacosmetik

nurraysa nurrasya nurraya

Alhamdulillah, semakin hari semakin ramai pengguna  produk Nurraysa. Syukur kepada Allah biarpun Nurraysa belum pernah masuk tv tapi sambutan produkbNurraysa sangat memberansangkan.๐Ÿ˜€

๐Ÿ˜˜ makin ramai yang guna, semakin banyak testimoni yang kami dapat. oklah mila shere ye... mana tau nasakah mereka sama dengan masalah anda.




alhamdulillah mereka cuma guna sabun nurraysa. sangat selamat dan sesuai dengan semua jenis kulit kerana

1 Jul 2016

Harga Pos Produk Nurraysa.

Bismilahirahmanirrahim...

Produk Nurraysa ni banyak dijual secara online. Jadi kebanyakannya dibeli adalah secara POS. Di sini Mila nak kongsi beray setiap Produk Nurraysa dan harga pos setiap produk Nurraysa menggunakan pos laju. Semoga senang anda nak budget betul tak?


Produk Nurraysa

1. sabun kolagen 1 kotak - 80g - rm6

2. set trial 1 kotak - 172g - rm7

3. shampoo 1 botol - 345g - rm7

4. body wash 1 botol - 485g - rm7

5. bedak DD 1 kotak - 70g - rm6

6. lotion 1 botol - 95g - rm6

7. collagen powder 1 kotak - 87g - rm6

8. hygien wash 1 botol - 104g - rm7

9. krim uv 1 bekas - 34g - rm6

10. moisturizer 1 bekas - 37g - rm6

11. whitening spray 1 botol - 82g - rm6

12. serum 1 botol - 35g - rm6

13. lipstik 1 kotak - 27g - rm6

14. blusher 1 kotak - 30g - rm6

15. mineral loose powder 1 kotak - 35g - rm6

16. eyebrow 1 batang - 10g - rm6

17. eyeliner 1 batang - 5g - rm6

18. maskara 1 batang - 30g - rm6



Kadar postage semenanjung :

0-100gram : rm6
101-500gram : rm7
501-750gram : rm8.50
751-1000gram : rm10
1001-1250gram : rm12
1250-1500gram : rm13
1501-1750gram : rm15
1751-2000gram : rm16



Kadar postage sabah/sarawak :

0-100gram : rm10
101-500gram : rm11
501-750gram : rm16
751-1000gram : rm18
1001-1250gram : rm20
1250-1500gram : rm23
1501-1750gram : rm26
1751-2000gram : rm28

01123118546 Asmila

nak lagi senang datang je Kompleks Pkns abgi yang berada di area Shah alam. yang lain lain negeri tu terpaksalah pos ye. Nak cod pun tak boleh.

Cuci mata dengan hasil Nurraysa kosmetik

Jom cuci mata lihat perubahan penguna Produk Nurraysa..
mereka sangat berpuas hati dengan hasinya.
bagaimana dengan anda?


lipstik Nurraysa

Lipstik Nurraysa

Syampo nurraysa

Skincare Nurraysa

Skincare Nurraysa


ok tak boleh banyak banyak nanti ada yang jelous.

Kompleks Pkns Shah Alam
01123118546




Rawat wajah dengan Produk Nurraysa.

Setiap hari ada sahaja produk baru dipasarankan? kan? ada Dnars,ada nourain, ada Lyanas, ada 
Natasya, ada Nurraysa dan 100 jenis lagi produk kosmetik di Malaysia. pasti anda pening nak memilih 
yang terbaik untuk wajah kesayangan anda. Betul tak?..sebab  Mila pun sama... fening fening fening 
nak cantik kulit gebu dan bersih dari cela.emmm apa kata kita senaraikan produk macam mana yang kita nak.

 yang pastinya
1. Tanpa bahan kimia. Betulkan?
2. Mengunakan bahan semulajadi. Betul tak?
3. Di yakini Halal dan selamat untuk digunakan. Betul?

jika betul dan anda sayangkan wajah anda, 
sila bagi PELUANG untuk wajah anda dirawat tanpa bahan kimia.. 
pulihkan & hapuskan kembali benda alah yang dah menyorok bawah lapisan kulit wajah anda tu sekarang juga.. 
jangan tunggu lagi.. 
bertindak sekarang.
,jangan disimpan lama lama
ia boleh menyebabkan kanser kulit..

BERI PERATIAN & SABAR DALAM MERAWAT WAJAH ANDA KEMBALI NATURAL..
Bersama Produk Kecantikan Nurraysa
๐Ÿ’ฆ
Minggu Pertama
๐Ÿ‘‰๐Ÿป๐Ÿ‘‰๐ŸปPAKAI SABUN  Nurraysa SAHAJA

๐Ÿ’ฆ
Minggu Kedua
๐Ÿ‘‰๐Ÿป๐Ÿ‘‰๐ŸปSABUN Nurraysa + TREATMENT SERUM Nurraysa

๐Ÿ’ฆ
Minggu Ketiga
๐Ÿ‘‰๐Ÿป๐Ÿ‘‰๐ŸปSABUN Nurraysa + TREATMENT SERUM Nurraysa  + UV CREAM Nurraysa (siang) + WHITRNING SPRAY  Nurraysa (malam)

selamat mencuba.
Kompleks Pkns Shah Alam
01123118546




30 Jun 2016

Bisnes online bersama Nurraysa

Bismilahhirahmanirrahim...

Alhamdulillah kerana  dapat belajar bisnes online.Syukur kepada Allah kerana menpertemukan Mila dengan Produk Nurraysa. Aura pengasas Nurraysa yang sangat tabah, kuat, berani dan rajin menjadi inspirasi untuk mila berbisnes secara online. 

apa kelebihan bisnes online.

1. kita ada jadual kerja kita sendiri. Tidak terikat dengan sesiapa.
2. Kita lebih rapat dan dekat dengan Allah keranakita takdibayar gaji. 
3. Bisnes Online adalah bisneskita hakkita rezeki kita. 
4. Ada banyakmasa dengan keluarga.
5. Seronokdapat ramai kawan baru. bisnes santai santai tapi ada pendapatan.
6. boleh buat sebagai PARTIME @ Full TIme.

Contoh jadual online mila ye.

5.30 pagi  : solat tahjud, sunat,
6.30 pagi  : masak simple untuk anak dan huby
7.30 pagi  : Haby ke tempat kerja. Anak ke sekolah. 
7.30 pagi  : Mila mula online. schedule. buat dalam masa satu jam, yang lain buat kerja rumah 
                  macambiasa, bagi salam motivasi pagi, bertanya khabar, pilih produkyang ingin dikongsi.                       satu hari 2 produk.
                : 09.30   cerita ttg apanak buat hari ni dan bersyukul tentang hal semalam. 
                : 10.30 bagi tip produk sambilbuat kerja rumah. ambil gambar mengemop. untuk shere 
                  aktiviti  sihat.bagi testimoni.
               : 12 30 bercakap tentang rehat/kemana makan/lepak. masuk dapur masak/ tanya masak apa                   hari ni. buat sales
               : 01.30 orang rehat minda, buat sedikit offer/ ingatkan solat dan sedikit taskirah. semoga fb 
                 kita ada perisian bukan untuk bisnes semata mata. dapatkan like dan follower. reahat 
                 kerana waktu ni orang kerja tak tengok hp. curi masa untukbuat shedue/ blog. 
                 shedule dimanakita set masa online kita. tarikh dan masa keluar IKLAN.
2.00 ptg  : sediakan pos,cek oder dan pembayaran sebelum pos pukul 3.00 setiap hari.
5.00 ptg  : sambung fb kembali kerana waktu balik kerja ramai yang online, sambil tunggu suami, t
                unggu anak balik sekolah,
6.00 ptg  : masa bersama keluarga sehingga kul 9.30
9.30 mlm: kembali online/ untukmelihat oder dan buat promosi.esok pagi pos.
12.00      : selamat Malam.
              

 Bantu kawan online

3 CARA SUPPORT BISNES ONLINE KAWAN ANDA๐ŸŒธ
1- LIKE post kawan tu walaupun kita tak minat/tak perlu beli pun.
2- Sesekali KOMEN sesuatu pada post tersebut, atau sekurang2nya dengan 'emotion sticker'
3- Jika beli barang darinya, snap gambar dan POST pada wall kita dengan sedikit positif caption. Tag nama kawan tersebut. (Tagging kepada seller sahaja)
In syaa Allah, dengan sokongan anda bisnes kawan itu akan lebih berkembang dan
membawa kebaikan kepada ummah.


011231185346 miela
untuk stok dan pertanyaan

Bisnes online bersama Nurraysa

Bismilahhirahmanirrahim...

Alhamdulillah kerana  dapat belajar bisnes online.Syukur kepada Allah kerana menpertemukan Mila dengan Produk Nurraysa. Aura pengasas Nurraysa yang sangat tabah, kuat, berani dan rajin menjadi inspirasi untuk mila berbisnes secara online. 

apa kelebihan bisnes online.

1. kita ada jadual kerja kita sendiri. Tidak terikat dengan sesiapa.
2. Kita lebih rapat dan dekat dengan Allah keranakita takdibayar gaji. 
3. Bisnes Online adalah bisneskita hakkita rezeki kita. 
4. Ada banyakmasa dengan keluarga.
5. Seronokdapat ramai kawan baru. bisnes santai santai tapi ada pendapatan.
6. boleh buat sebagai PARTIME @ Full TIme.

Contoh jadual online mila ye.

5.30 pagi  : solat tahjud, sunat,
6.30 pagi  : masak simple untuk anak dan huby
7.30 pagi  : Haby ke tempat kerja. Anak ke sekolah. 
7.30 pagi  : Mila mula online. schedule. buat dalam masa satu jam, yang lain buat kerja rumah 
                  macambiasa, bagi salam motivasi pagi, bertanya khabar, pilih produkyang ingin dikongsi.                       satu hari 2 produk.
                : 09.30   cerita ttg apanak buat hari ni dan bersyukul tentang hal semalam. 
                : 10.30 bagi tip produk sambilbuat kerja rumah. ambil gambar mengemop. untuk shere 
                  aktiviti  sihat.bagi testimoni.
               : 12 30 bercakap tentang rehat/kemana makan/lepak. masuk dapur masak/ tanya masak apa                   hari ni. buat sales
               : 01.30 orang rehat minda, buat sedikit offer/ ingatkan solat dan sedikit taskirah. semoga fb 
                 kita ada perisian bukan untuk bisnes semata mata. dapatkan like dan follower. reahat 
                 kerana waktu ni orang kerja tak tengok hp. curi masa untukbuat shedue/ blog. 
                 shedule dimanakita set masa online kita. tarikh dan masa keluar IKLAN.
2.00 ptg  : sediakan pos,cek oder dan pembayaran sebelum pos pukul 3.00 setiap hari.
5.00 ptg  : sambung fb kembali kerana waktu balik kerja ramai yang online, sambil tunggu suami, t
                unggu anak balik sekolah,
6.00 ptg  : masa bersama keluarga sehingga kul 9.30
9.30 mlm: kembali online/ untukmelihat oder dan buat promosi.esok pagi pos.
12.00      : selamat Malam.
              

 Bantu kawan onle kita .

3 CARA SUPPORT BISNES ONLINE KAWAN ANDA๐ŸŒธ
1- LIKE post kawan tu walaupun kita tak minat/tak perlu beli pun.
2- Sesekali KOMEN sesuatu pada post tersebut, atau sekurang2nya dengan 'emotion sticker'
3- Jika beli barang darinya, snap gambar dan POST pada wall kita dengan sedikit positif caption. Tag nama kawan tersebut. (Tagging kepada seller sahaja)
In syaa Allah, dengan sokongan anda bisnes kawan itu akan lebih berkembang dan
membawa kebaikan kepada ummah.


Cara Cantik bersama Produk Nurraysa


๐Ÿ‘‰
NURRAYSA BEAUTY SKINCARE
-merawat jerawat, jeragat parut, kulit berminyak, mengecilkan liang pori, mencerah, awet muda.
-kegunaan 2-3 minggu

-bahan collagen, aloe vera, apple stemcell

-4 item :
๐Ÿ’˜
 soap 35gram
๐Ÿ’˜
 serum 15ml
๐Ÿ’˜
 krim uv (spf 25) 5gram
๐Ÿ’˜
 miracle whitening spray 30ml

-cara guna :
siang 
๐Ÿ’• cuci
๐Ÿ‘‰
 urutkan dengan serum sampai meresap
๐Ÿ‘‰
 sapu krim uv

malam
๐Ÿ’• cuci muka
๐Ÿ‘‰
 urutkan dengan serum
๐Ÿ‘‰
 spray

kompleks Pkns Shah Alam Selangor
01123118546


Jimat Masa bersama Nurraysa.

Adakah anda tergolong dalam wanita sibuk dan buzy?

# bos selalu bagi kerja luar pejabat. 
# jumpa klien tak kira jam.. panas terik or dimana sahaja?
# takut nak mengunakan fondation takut mekup percapuk dan tak sekata?

Mila ada berita baik untuk Anda..
mila pun sama macam anda bz aje.



3 in 1 Glowing DD Moist Cake Nurraysa.
----------------------------------------

"Menjadikan kulit saya kelihatan cantik dan berseri, 
malah makin PINKISH dan tak bercapuk bila bekerja di luar pejabat "...
 Nurul Adna, Shah Alam. Pegawai Bank.
yang penting Produk mesra wudhuk dan boleh dibawa solat.

Testimoni produk DD Nurraysa


opss terlipa ada 3 pilihan warna ye bedak DD Nurraysa Moist Cake
dapatkandi sini.
Kompleks Pkns Shah alam.
01123118546


Pengenalan Produk Nurraysa.

Jom berkenalan dengan Produk Nurraysa.
produk yang menjadi pilihan ramai.
mesra solat Mila review sedikit tentang produk nurraysa beauty

-100% buatan malaysia
-pengasas org kuantan
-ade kelulusan kkm
-produk muslim yg selamat digunakan
-tiada bahan kimia terlarang
-100% bahan semula jadi
-dahulunya sabun homemade diproses sendiri oleh pengasas & suaminya
-sekarang di proses di kilang bertaraf gmp,
kilang sabun di Kuantan,
Kilang set skincare di kulim kedah
-semua peringkat umo dan jantina boleh guna sabun termasuk bayi, ibu hamil dan menyusu

========================
Makna nama NURRAYSA (produk)..
>NUR nuraini (pengasas)
>RAY rayyan (anak sulung)
>SA saiful (suami aini)

========================
Antara produk nurraysa mesra wudhuk & solat.


๐ŸŒธ
 Sabun Collagen

๐ŸŒธ
 Uv Cream 

๐ŸŒธ
 Treatment Serum

๐ŸŒธ
 Miracle whitening Spray

๐ŸŒธ
 Set Trial Skincare

๐ŸŒธ
 Nurraysa Collagen Powder

๐ŸŒธ
 Glowing DD Moist Cake
(foundation air zam-zam)
-kod Light
-kod Medium
-kod Dark
๐ŸŒธ
 Pearl Magic Lipstick
๐ŸŒธ
 Argan Whitening Moisturizer


๐ŸŒธ
 Mineral Loose Powder

๐ŸŒธ
 Shining Mineral Blusher

๐ŸŒธ
 Instant Pearl Glow Body Lotion

๐ŸŒธ
 Stemcell Feminine wash

๐ŸŒธ
 Habbatus'sauda Shampoo

๐ŸŒธ
 Organic Body Wash

๐ŸŒธ
 Miracle Black Eyeliner


๐ŸŒธ
 Perfect Brow Shaping -(eyebrow) 

๐ŸŒธ
 Perfect Long Maskara

๐ŸŒธ
 Skincare Loose (set besar)


Sistem pengedar nurraysa beauty
HQ
Monster Stokis
Stokis
Agen
Dship
Cust

Produk Nurraysa Beauty mesra wudhuk n solat
=====================

MESRA WUDHUK
★ Tidak perlu cuci muka dengan sabun/pencuci muka sebelum berwudhuk..cuci dgn air biasa sudah memadai. Kalau produk yg ada silikon (tak mesra wudhuk) kita perlu cuci muka dan sabun/pencuci muka bersih2 sbb silikon menghalang air sampai ke liang pori. Solat tak sah sbb wudhuk tak sempurna.

MESRA SOLAT
★ Produk adalah halal dan boleh dibawa solat..cthnya lepas berwudhuk kita pakai mekap dan lepas tu boleh solat mcm biasa.

untuk mendapatkan produk boleh kunjungi kios Mila di Kompleks pkans Shah Alam. 

01123118546.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Iklan